Väldigt god och lättgjord tårta för dig som älskar choklad och hallon! -varför inte till nyår!?:)
Bottnen är en kladdkaka. Jag kör den i varmluftsugn tills den är lite kladdig i mitten, tänk på att det skiljer från ugn till ugn hur länge du har den i ugnen!
Receptet på kladdkakan hittar du här
Till fyllning och garnering behöver du:
4 dl grädde
1 paket frysta hallon, tinat
2-3 dl maränger, grovt krossade
1 paket färska hallon
1,½-2 dl florsocker
valfri frukt till garnetyr
gör så här:
1.vispa grädden lätt och blanda med de tinade frysta hallonen, florsocker och de grovt krossade marängerna.
2.tag fram den helt kallnade kladdkakan, den får gärna ha stått i kylskåpet ett tag. Häll på grädd-blandningen, lägg på de färska hallonen som en ring i mitten och den frukt du har valt ut att garnera med, till sist pudrar du över florsocker över hela kakan. Nu är den färdig att avnjutas! Jag rekommenderar att den står kallt före servering. Tänk även på att sockra grädd-blandningen minimalt med florsocker så den behåller sin fräschhet!