Apelsinpaj

apelsin paj sandra
du behöver:
100g margarin
½ dl socker
1 dl rismjöl
1 dl potatismjöl
½ dl pofiber
1 krm salt
1 ägg

fyllning:
1 ägg
2 äggulor
1,½ dl socker
rivet skal och saft av en apelsin
75g smält margarin
½-1 dl mandelspån

ris glass och hallon till servering

Gör så här:
1.hacka i hop margarin, socker, pofiber, rismjöl, potatismjöl och salt till en grynig massa. Tillsätt ägget och arbeta i hop till en deg
2.kavla ut degen mellan två smörgåspapper, dra försiktigt av det översta smörgåspappret och vänd över den utkavlade paj degen över en pajform med avtagbarkant, tryck försiktigt ner pajdegen i kanten och skär av överflödig paj deg. Skulle den gå sönder på något ställe så fixa till det med lätta fingrar
3.ställ pajformen i kylskåpet i 30 min
4.sätt ugnen på 200 grader
5.tag ut pajformen och nagga ordentligt pajskalet med en gaffel, glöm ej kanterna!
6.grädda pajskalet i nedredelen av ugnen på 200 grader i 10 minuter, sänk därefter till 175 grader

Fyllning:
7.smält margarinet
8.vispa ägget, äggulorna och sockret fluffigt
9.tillsätt skalet och saften av en apelsin och det smälta margarinet och vispa ytterligare en liten stund tills fyllningen är jämnt blandad
10.häll fyllningen i det förgräddade pajskalet och häll över mandelspån så det täcker hela pajen
11.sätt in pajen i ugnen igen och grädda i ca 20-30 minuter
12.tag ut pajen och låt svalna sikta sedan över florsocker och servera gärna med risglass och hallon! NJUT!

By Sandra

Hejsan mitt namn är Sandra är 32 år och jag är vegetarian och gluten allergisk, jag har bakat glutenfritt i ca 10år o tänkte dela med mig här på sidan av mina recept, tips o trix!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *