Sandra goes bananas…

10597533_828842957126296_210651647_n
ja det gjorde jag nästan men efter 17 timmar i ugnen så är dom äntligen klara mina egna banan chips, spröda, söta och oj so goda. Ingen glukos sirap, olja, e-ämne eller spår av ditten och datten… helt naturliga och underbara små banan chips!:)

du behöver:
3 mogna bananer men ej övermogna, dom ska vara fasta i köttet och inte mjuka och kladdiga

gör så här:
1.sätt ugnen på 75 grader
2.lägg bakplåtspapper på en plåt och skär bananerna i tunna, tunna skivor och lägg dem på.
3.sätt in dem i ugnen i ca 4-6 timmar, tills bananerna har torkat så pass mycket att du försiktigt kan dra av dem från pappret och vända på dem. När du har vänt på dem och placerat ut dem på bakplåtspappret igen så lyfter du bakplåtspappret från den “vanliga” plåt plåten och placerar dem på en galler plåt. sänk temperaturen till 50 grader sätt in dem i ugnen igen för ytterligare ca 10 timmar.
4.när bananerna har torkat så stänger du av ugnen och låter dom stå kvar på eftervärmen för att torka ytterligare.

Tänk på att:
öppna ugnsluckan med jämna mellan rum för att släppa ut fukt, alternativt ha en handuk i luckan som bildar en lite springa där luften kan komma ut.
2.du måste kolla bananerna själv då och då för hur lång tid det tar varierar mycket från ugn till ugn! Lycka till

By Sandra

Hejsan mitt namn är Sandra är 32 år och jag är vegetarian och gluten allergisk, jag har bakat glutenfritt i ca 10år o tänkte dela med mig här på sidan av mina recept, tips o trix!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *