Saffransrulltårta fylld med marshmallows fluffgrädde och bär

saffrans rulltårta

Hände det här precis!? O yes! it did! Jag kan bara beskriva det med Hallelulja! Saffransrulltårtan är bara så himla god och dessutom lätt att göra. Tar inte många minuter att svänga ihop och sen har du en riktig pang tårta som inte ens den kräsne kan motstå. Varsegoda här kommer receptet på min nya favorit:)

du behöver:
3ägg
1,½dl socker
1dl potatismjöl
1tsk bakpulver
½-1 kuvert saffran

fyllning:
5dl grädde
½ burk marshmallows fluff eller 2dl krossade maränger
1dl frysta lingon
1dl frysta hallon

florsocker att pudra över rulltårtan

gör så här:
1.sätt ugnen på 250 grader, jag använder varmluft och då sätter jag ugnen på ca 240 grader
2.vispa saffran, ägg och socker vitt och fluffigt. Det är jätte viktigt att du vispar det ordentligt vitt och fluffigt, minst 5 minuter i assistenten för att få en bra rulltårta och framför allt att lyckas med rulltårtan. Många slarvar här och då blir det ingen bra rulltårta.
3.Undertiden det vispas blanda potatismjöl i en skål med bakpulver.
4.När du har fått en riktigt fluffig smet så tillsätt potatismjöl blandningen och vispa ut mjölet i äggsmeten på låg hastighet i assistenten, på slutet kan du höja hastigheten till max och köra 15 sekunder.
4.placera ett bakplåtspapper på en plåt och strö över lite strösocker, bred sedan ut smeten jämt över bakplåtspappret. Och grädda i ca 5 minuter. Placera ett bakplåtspapper på arbetsbordet och strö över strösocker.
5.Tag ut kakan och stjälp upp det på bakplåtspappret. Drag försiktigt av bakplåtspappret, ett tips är att droppa på lite kallt vatten över hela bakplåtspappret så släpper det lättare från rulltårtan.
6.Fyllning: Vispa grädden. Tillsätt marshmallowsfluff och vispa till en jämn fyllning, lite små klumpar kan det bli av marshmallowsfluffen här och där men det gör inget. Tillsätt de frysta lingonen och frysta hallonen och vispa i ca 45-60 sekunder i assistenten. Det är viktigt att du använder frysta lingon och hallon, annars blir fyllningen för våt och kladdig. Bred ut det försiktigt över rulltårtan, ca 1cm i tjocklek och rulla i hop rulltårtan. Plasta in rulltårtan och sätt in den i kylskåpet. Jag rekommenderar att du gör rulltårtan på kvällen innan den dagen den ska serveras. För då har fyllningen satt sig och rulltårtan har blivit riktigt saftig och god. Vid servering, tag ut rulltårtan och pudra över lite florsocker, skär ca 2cm breda bitar.

By Sandra

Hejsan mitt namn är Sandra är 32 år och jag är vegetarian och gluten allergisk, jag har bakat glutenfritt i ca 10år o tänkte dela med mig här på sidan av mina recept, tips o trix!

4 comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *