Saffrans och apelsinsnittar

saffran och apelsinsnittar

du behöver:
1,½dl mandelmjöl eller mandlar som du kör i mixern
1 ägg
1,½dl socker
½ kuvert saffran
2 tsk vaniljsocker eller ½ tsk vaniljpulver
½ tsk salt
finrivet skal av en apelsin
1,½ tsk bakpulver
ca 2dl mjölmix ex Lajlas gula eller Doves farm

gör så här:
1.sätt ugnen på 175 grader
2.rör samman ägg och socker. Tillsätt vaniljsocker, salt, saffran och finrivet skal av en apelsin.
3.Blanda mjölmix, mandelmjöl och bakpulver i en skål och tillsätt det i äggsmeten, rör ihop till en deg.
4.Forma degen till fyra fingertjocka längder och placera på bakpappersklädd plåt, jag använder två plåtar och placerar två på varje för de flyter ut. Grädda längderna i ca 15-20 minuter i varmluftsugn, har du inte varmluftsugn får du grädda plåtarna en och en.
5.skär längderna på snedden i ca 2-3cm breda bitar direkt när de kommer ut från ugnen. Låt svalna. Förvara kakorna i en lufttät burk, jag brukar lägga bakplåtspapper mellan varje lager kakor.

By Sandra

Hejsan mitt namn är Sandra är 32 år och jag är vegetarian och gluten allergisk, jag har bakat glutenfritt i ca 10år o tänkte dela med mig här på sidan av mina recept, tips o trix!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *