Morotsbullar

bild 2

½paket jäst
4dl fingervarmt vatten
½dl olja
1dl rivna morötter
2dl boveteflingor
3msk flytande honung
2msk krossade linfrö
1tsk salt
1tsk bröd kryddor
1msk fiberhusk

ca 5dl glutenfritt mjöl (jag  använder o rekomenderar  Lajlas mjölmix, det gula paketet som e baserat på majs)

Gör så här:

Smula jästen i en bunke o tillsätt vattnet så att jästen löser sig. Tillsätt fiberhusken o låt det svälla några minuter, Tillsätt olja, salt, brödkryddor, honung, krossat linfrö och boveteflingor och blanda väl, jag brukar använda en ballongvisp.  Tillsätt mjölet och vispa med en elvisp tills allt är blandat väl, degen ska vara lite kladdig, absolut inte torr tillsätt isf lite mer vatten, några tsk kan räcka! Låt jäsa 30min under bakduk. Forma bullar o lägg dom på en plåt, låt jäsa 20min. Grädda bullarna i nedredelen av ugnen på 250grader i 10min om du använder varmluft så sänk temperaturen till ca 220g

Published
Categorized as Bröd

By Sandra

Hejsan mitt namn är Sandra är 32 år och jag är vegetarian och gluten allergisk, jag har bakat glutenfritt i ca 10år o tänkte dela med mig här på sidan av mina recept, tips o trix!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *