Raw eller råa helt underbara kakor

11188176_1578585329061544_3207924499150108585_n
så himla goda och snabb gjorda kakor, fullproppade med bra fetter, vitaminer och mineraler. Du behöver en matberedare och thats it! och så klart ingredienser och de kommer här:

2dl mandlar och nötter, jag använde 1dl mandel och 1dl paranötter, det går även bra att använda mandel och nötmjöl
3dl kokosflingor
1dl kokospalmsocker
2dl kokosolja
salt ca 1-2krm

chokladgarnering:
½dl smält kokosolja
1,½msk kakaopulver, använd gärna raw kakao
1msk lönnsirap
2 krm flytande bourbon vanilj
1 nypa salt

gör så här:
1.mät upp 2dl mandlar och nötter och kör de i matberedaren tills de är liknande nötmjöl. tillsätt kokosflingor, palmsocker och salt och kör några varv. häll över till en bunke och tillsätt kokosoljan. Forma runda platta kakor, om degen är för mjuk så sätt in det i kylskåpet ett tag, tills det är så fast att det år att forma kakor. När kakorna är färdiga så sätt in de i frysen någon timme.
2.chokladgarnering: mät upp ingredienserna i en skål och blanda med varandra, ringla över de frysta kakorna och sätt in i frysen ca 20 min.

så enkelt är det att göra dessa gobitar, förvara de i frysen och tag fram till fikat! pssst de är super goda att äta direkt från frysen:)

vad sägs om sockerkaka ? super god att ta med på picknicken:)

Varma kramar från mig!!!

6 thoughts on “Raw eller råa helt underbara kakor”

  1. Hej! Jag har börjat göra egna matklipp och jag skulle vara så tacksam om du/bloggens läsare ville kolla in dem och ge mig lite feedback!

    Senast gjorde jag en rabarberkaka utan vetemjöl: http://sevendays.vasabladet.fi/bloggar/malinsmat/ny-video-jag-bakar-en-rabarberkaka-utan-vetemjol

    Jag har också bl.a gjort denna glutenfria matpaj med kyckling, fetaost mm: http://sevendays.vasabladet.fi/bloggar/malinsmat/jag-fixar-en-god-matpaj-kryddad-med-arets-forsta-skord-graslok

    Hälsningar från Finland! //Malin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *