150g mjölkfrittmargarin el smör
3ägg
2,5dl socker
1krm salt
1tsk vaniljpulver el 2tsk vaniljsocker
2dl valfri glutenfri mjölmix, jag använder Doves farm, chrisbell el Schär
Pärlsocker till garnering
Form 22-24cm i diametern
Ugn: varmluft 160 grader
1.sätt på ugnen på 160 grader och lägg bakplåtspapper i formen el smöra och bröa formen. Rensa och dela rabarbern i bitar
2.smält margarinet
3.blanda ägg och socker med en ballongvisp el gaffel, tillsätt salt och vaniljpulver och till sist det smälta margarinet och mjölmixen, blanda allt till en jämnsmet. Häll smeten i formen och fördela rabarbern och strö över pärlsocker
4.grädda i nederdelen av ugnen i ca 22-26 minuter, beror lite på din ugn så kolla med sticka
Servera med vaniljsås!?
? Sandra