Rabarberkladdkaka! ?


3st stjälkar rabarber 

150g mjölkfrittmargarin el smör 

3ägg

2,5dl socker 

1krm salt 

1tsk vaniljpulver el 2tsk vaniljsocker 

2dl valfri glutenfri mjölmix, jag använder Doves farm, chrisbell el Schär 

Pärlsocker till garnering 

Form 22-24cm i diametern 

Ugn: varmluft 160 grader 

1.sätt på ugnen på 160 grader och lägg bakplåtspapper i formen el smöra och bröa formen. Rensa och dela rabarbern i bitar 

2.smält margarinet 

3.blanda ägg och socker med en ballongvisp el gaffel, tillsätt salt och vaniljpulver och till sist det smälta margarinet och mjölmixen, blanda allt till en jämnsmet. Häll smeten i formen och fördela rabarbern och strö över pärlsocker 

4.grädda i nederdelen av ugnen i ca 22-26 minuter, beror lite på din ugn så kolla med sticka

Servera med vaniljsås!?

? Sandra 

By Sandra

Hejsan mitt namn är Sandra är 32 år och jag är vegetarian och gluten allergisk, jag har bakat glutenfritt i ca 10år o tänkte dela med mig här på sidan av mina recept, tips o trix!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *