Pepparkakor🎅🎄

Spröda och goda gammeldags pepparkakorâ˜ƒïžđŸ˜‹

  • 225g smör el margarin
  • 1dl sirap
  • 2dl socker
  • 75g skillnad och hackad mandel
  • 1msk kanel
  • 1/2msk kryddnejlika
  • 1msk ingefĂ€ra
  • 1msk pomerangs
  • 1/2msk bikarbonat som blandas i 2msk vatten
  • 1Ă€gg
  • Ca11-12 dl glutenfritt mjöl, jag anvĂ€nder Lajlas gula el Doves farm
  1. VÀrm smör, socker och sirap i en kastrull, de ska smÀlta samman.
  2. TillsÀtt övriga ingredienser förutom mjölmixen och blanda allt vÀl till en jÀmn smet. TillsÀtt mjölmixen, börja med 10dl, arbeta in mjölet med en slev tills du fÄr en jÀmn och slÀt smet, tillsÀtt nu sÄ mycket mer mjölmix du behöver tills smeten Àr bra, den ska vara rÀtt fast och inte vattnig och lÀtt att arbeta med.
  3. TÀck med plastfolie och lÄt vila i kylskÄpet över natten
  4. SÀtt ugnen pÄ 200grader. Kavla degen tunt med mjölmix under och pÄ kaveln och tryck ut pepparkakor i olika figurer, tÀnk pÄ att grÀdda nÄgot sÄ nÀr lika stora pepparkakor pÄ samma plÄt. GrÀdda pÄ 200grader i 3-6minuter

God jul!🎅

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *