Paj med pajskal av quinoa ?

Det här är ett väldigt snabbt och gott pajskal. Dessutom är det mycket nyttigt och mättande då quinoa innehåller mycket bra mineraler, vitaminer och har högt proteininnehåll. 

Jag gjorde även pajen mjölkfri och använde mandelmjölk i äggstanningen, du kan använda vilken växtmjölk du vill. 

  • 2dl okokt quinoa
  • 2ägg
  • 2-3 banan scharlottenlök el 1 gullök 
  • 2dl skuren rökt kalkon, jag använder smörgåspåläggs kalkon
  • Äggstanning: 4ägg 
  • 1-1,5dl mandelmjölk el annan växtmjölk 
  • Salt och peppar
  1. Koka quinoan enligt anvisning på paketet men det brukar vara dubbelt så mycket vatten som quinoa så 4dl vatten till 2dl quinoa kokas med salt och lite buljong om så önskas
  2. Skär upp lök och kalkon
  3. När den färdig kokta quinoan har svalnat så blanda i två ägg och häll det i en smord pajform och platta ut det med en sked, glöm inte kanten, jag brukar göra kanten en cm tjock ungefär. Strö lök och kalkon jämt över pajskalet
  4. Vispa i hop 4ägg med mandelmjölk, salt och peppar och häll det över pajen
  5. Grädda i nederdelen av ugnen på ca 200 grader varmluft el 225 om du använder vanlig. Grädda i ca 30 minuter, du ser när äggstanningen har stelnat då är pajen klar. Låt svalna något. 

Servera gärna en god sallad till! 

Hoppas det ska smaka!

??Sandra 

By Sandra

Hejsan mitt namn är Sandra är 32 år och jag är vegetarian och gluten allergisk, jag har bakat glutenfritt i ca 10år o tänkte dela med mig här på sidan av mina recept, tips o trix!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *