Ostbullar

ostbullar
Naturligt glutenfria och riktigt smaskiga och saftiga bullar som håller sig bra i ett par dagar!

Du behöver:
25gram jäst
3dl ljummet vatten
1msk fiberhusk
1tsk salt
½dl kesella
1½dl riven ost plus lite till garnering
½dl smaklös olja
3msk sirap
½dl rismjöl
1dl pofiber
1dl majsmjöl
2dl majsstärkelse
vallmofrö till garnering

Gör så här:
1.lös jästen i vattnet och tillsett salt och fiberhusk, blanda väl och låt svälla i ca 10min.
2.tillsätt olja, sirap, kesella och den rivna osten och blanda väl, hjärna i en assistent eller med elvisp.
3.tillsätt rismjöl, pofiber, majsmjöl, majsstärkelse och kör det i assistenten i ca 10min eller med elvisp i 10 min.
4.låt degen jäsa i bunken med handduk över sig i ca 2timmar.
5.ta upp degen och arbeta den lite med händerna och rulla lika stora bullar ca 10-12st. lägg bullarana på en plåt och lägg över en handduk och låt jäsa ytterligare 40-60min.
6.sätt på ugnen på 190-200grader det beror på om du använder varmluft eller vanlig.
7.ganera bullarna med lite riven ost och vallmofrö.
7.grädda dem i nedredelen av ugnen i 20-25min tills de har fått gyllenbrun färg. Bullarna är färdiga när du knackar lite på dem med fingret och dom låter i håliga.

ostbulle

Published
Categorized as Bröd

By Sandra

Hejsan mitt namn är Sandra är 32 år och jag är vegetarian och gluten allergisk, jag har bakat glutenfritt i ca 10år o tänkte dela med mig här på sidan av mina recept, tips o trix!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *