Väldigt god och trevlig kaka som du gärna gör dagen innan servering.
Du behöver:
2 ägg
2 dl socker
1,½ dl rismjöl
1dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vanilj extrakt
1 tsk fiberhusk
½ tsk xanthan gum
1 dl hett vatten
Vaniljfyllningen:
50 g smör eller maragrin
1½ dl ditt val av mjölk
1 dl socker
3 tsk vanilj extrakt eller pulver
nypa salt
1 ½ dl florsocker och 1 msk vatten till florsocker glasyr
Gör så här:
1.sätt ugnen på 175grader
2.smöra och bröa en avlång kakform som rymmer 1,½ liter.
3.Vispa ägg och socker pösigt
4.Blanda samman rismjöl, potatismjöl, bakpulver, vanilj extrakt, fiberhusk och xanthan gum.
5.Rör ner blandningen och det heta vattnet i smeten och rör tills smeten är jämn och fin.
6.häll i smeten i den bröade formen och grädda i nedredelen av ugnen i 35-40min, använd gärna varmluftsugn.
7.låt kakan svalna.
8.smält fettet till vaniljfyllningen i en kastrull, tillsätt socker, vanilj extrakt och mjölk och värm på svagvärme till allt socker är löst.
8.skär kakan på mitten, häll mjölkblandningen jämt fördelat på de bägge halvorna och lägg i hop kakan igen.
9.om du vill kan du göra florsocker glasyr och glasera kakan, då blandar du bara florsocker med vatten och ringlar det över kakan.
Vad kan jag ersätta ägget med för vi tål tyvärr inte det.
Testa med noegg! Jag har tyvärr aldrig bakad den utan ägg så jag vet inte. /Sandra
Testa med noegg el vad det heter finns på Ica det är ägg substitut!:)
Vad kan jag ersätta rismjölet med?
Mandelmjöl skulle kunna funka el kokosmjöl men det smakar mycket kokos… quinoa mjöl kan också funka el byt till bara potatismjöl och en halv dl pofiber! Lycka till!?