Muffins-grundrecept

Naturligt glutenfritt – mjölkfritt

du behöver:
125 g fett
muffin
180 g socker
2 ägg
200 g glutenfri mjölmix, jag använde Lajlas gula
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
150 ml skakad kokosgrädde/mjölk men även soya mjölk, komjölk, rismjölk eller annan mjölk substitut går bra.

gör så här:
1.sätt ugnen på 200grader, använd gärna varmlufts ugn
2.väg upp mjölmixen och blanda med bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke.
3.mät upp kokos grädden
4.vispa fett och socker pösigt
5.tillsätt äggen, ett i taget
6.tillsätt mjölmix växelvis med kokosgrädden
7häll upp i muffinsformar, använd gärna muffins plåt men går bra utan
8.grädda i ca 15 min
9 njut!

By Sandra

Hejsan mitt namn är Sandra är 32 år och jag är vegetarian och gluten allergisk, jag har bakat glutenfritt i ca 10år o tänkte dela med mig här på sidan av mina recept, tips o trix!

5 comments

  1. Låter väldigt gott, men funderar – “skakad” kokosgrädde/mjölk, vad innebär det? Har ingen kokosgrädde men jag kan alltså byta ut det mot mjölk? Ska den också skakas?! Vill göra kanelbullemuffins av dem! 🙂

    1. Hej! Det är så att kokosmjölk/ grädde delar sig och lägger sig i skikt i förpackningen så det är därför man måste skaka. Du behöver inte skaka vanlig mjölk och det går superbra att baka de på vanlig mjölk, desto fetare mjölk du använder desto bättre!:) lycka till med kanelbullemuffins de är riktigt goda!
      /Sandra

    2. Kokosgrädden behöver man skaka för den brukar lägga sig i två lager så det är anledningen så vanlig mjölk behöver du inte skaka!:)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *