Mjuk rabarberpaj!

rabarberpaj
I dag blev det årets första rabarber paj! Jag bara älskar rabarber och tycker bäst om den i mjuka pajer, så här kommer mitt bästa recept!

du behöver:
5-6 rabarber stjälkar
150g smält smör eller margarin
2 ägg
3dl socker
4½dl mix
2tsk bakpulver
2tsk vaniljsocker
1½dl vatten
pärlsocker att toppa med

gör så här:
1.sätt ugnen på 200 grader. Ansa rabarbern och skär i fina bitar. Smöra och bröa en liten långpanna.
2.smält fettet på svag värme och låt svalna.
3.vispa ägg och socker vitt och fluffigt.
4.blanda mix, bakpulver och vaniljpulver och häll ner det tillsammans med vattnet och det avsvalnade fettet, blanda.
5.häll smeten i en liten långpanna och strö över rabarbern och toppa med pärlsocker. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 40 minuter. Servera kakan med vaniljsås och en kopp kaffe!

Love S

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *