Mandel smulpaj✌?️

Såååå gott det blir när man använder mandelmjöl i sin smulpaj! Här har jag även lite mer margarin i pajen så täcket blir lite klumpigare och inte så “tort” som traditionell smulpaj, men det är bara att sprida ut klumparna över pajen med fingrarna.

  • 75gram smör el margarin 
  • 1-1,5dl socker, björksocker el sötströ
  • 2dl mandelmjöl
  • 1dl mjölmix 
  • 1 nypa salt
  • Fett till formen
  • 5-6st äpplen el valfria bär el frukt
  • Kanel (lite socker om du vill)
  1. Sätt ugnen på 225grader varmluft
  2. Smöra en form, ca 20•30cm stor, en mellan stor form
  3. Skala och skär äpplen i bitar, kanske 2•2cm stora bitar. Strö över rikligt med kanel och lite socker om man vill
  4. Mät upp mandelmjöl, mjölmix och salt i en bunke och blanda allt. Tillsätt smöret och blanda snabbt i hop allt till en deg med hjälp av fingrarna. Strö över äpplena och grädda i nederdelen av ugnen i ca 25-30 min, beror på hur mjuka du vill att äpplena ska vara, men var uppmärksam efter ca 20min på att pajen inte bränns, tycker du att pajen har fått fin färg men vill endå att äpplena ska bli lite mjukare är det bara att sänka värmen till ca 200 grader, du kan även lägga på ett folie men det brukar inte behövas när du sänker värmen

Servera gärna med glass el vaniljsås. Ekströms kok marzan är naturligt glutenfri, och den är även osötad så det är du som tillsätter socker, det gör att du kan använda det sockret du vill

??Sandra 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *