Mammas mandelskorpor

mandelskorpor

Jag var hemma hos min mamma på middag för ett tag sedan. Jag blev bjuden på lax i ugnen, bland det bästa jag vet, med något mumsigt täcke över och nypotatis och så klart morötter, ingen måltid hos min mor utan morötter:) Till kaffet bjöds det på mandelskorpor, hon beklaga sig lite över at hon bara hade mandelskorpor att bjuda på. Men guess what I Löööv mandelskorpor, speciellt min mammas mandelskorpor. Så innan jag gick fick jag receptet och nu tänkte jag dela med mig det till er. Varsågoda morsans mandelskorpor!

du behöver:
2ägg
1dl socker
1msk fiberhusk
2tsk bakpulver
1dl sötmandel eller hasselnötter
4dl Lajlas gula

gör så här:
1.sätt ugnen på 225 grader
2.hacka mandeln grovt
3.vispa ägg, socker och fiberhusk poröst
4.blanda mjöl, hackade mandeln och bakpulver och rör ner det i äggsmeten
5.klicka ut smeten till två lika långa längder direkt på bakplåtspapper
6.grädda i mitten av ugnen i 12minuter
7.låt längderna kallna och skär dem i ca 2cm breda bitar. lägg dem på en plåt med snittytan upp
8.grädda ytterligare en gång i ca 4-5 minuter tills skorporna har fått färg. Stäng av ugnen och låt skorporna stå kvar och torka på eftervärmen med ugnsluckan lite på glänt i ca 30 minuter

Förvara de i en burk och lägg bakplåtspapper i mellan lagren

Jag hoppas du uppskattar skorporna, de är små gobitar man kan gnaga på till kaffet och annat, tack för du tittar in på min blogg det gör det hela roligare. Lämna gärna en komentar alltid roligt med feedback och kontakt. Fortsatt trevlig dag!!

Tjillevippen //Sandra

tänkte tipsa dig om min apelsinpaj riktigt fräsch och god och inte heller svår att göra.

By Sandra

Hejsan mitt namn är Sandra är 32 år och jag är vegetarian och gluten allergisk, jag har bakat glutenfritt i ca 10år o tänkte dela med mig här på sidan av mina recept, tips o trix!

6 comments

  1. Dessa ska vi pröva här hemma. De verkar trots allt inte särskilt tidskrävande. Bara lite väntan. Perfekt att baka en dag med hemstudier och överraska barnen med efter dagis ?.

  2. Misslyckades med receptet. Ska man verkligen vispa i fiberduken med äggen? Fick lägga i smält smör för att överhuvudtaget kunna baka ut degen.
    De såg fina ut på ditt kort!

    1. Hej! Ja men vad tråkigt! Jag har aldrig haft problem med receptet, du kanske har fått i förmycket mjöl? I bland får man testa några gånger för att lyckas med glutenfritt! Kram

  3. KANON! Verkligen enkla att göra och smakar “himmelskt”. Hade faktiskt i 1 tsk vaniljsocker oxå.
    Ett tips: bred på lite ekologisk hjortronsylt (finns på IKEA)
    Smakerna “gifter sig” ? och man blir “salig”
    Ska nu prova vidare dina glutenfria recept.
    Tack för dina många fina recept.
    Hälsningar
    Maiken

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *