Lussekatts muffins!:)

saffransmuffins
Det är nog inte många som inte älskar lussekatter! Efter bakat lussekatts deg på lussekatts deg efter varandra fick jag nog. Jag vill ha en saftig mjuk lussekatt som tänderna glider lätt igenom , och som avslutas med, ja jag kan inte förklara det i ord men jag tror ni alla vet vad jag menar, känslan, the moment precis innan tänderna glider helt igenom och det blir liksom ett segt litet snepp och samtidigt känner du alla dofter av saffranet och andra aromer och så har du världens godaste tugga lussekatt i munnen!! Ja exakt så vill jag ha min lussekatt och det är den känslan och i det tillståndet jag vill vara när jag äter en lussekatt! Men utan lussekatt så kan jag ju inte uppleva det men när jag kom på att jag kunde försöka göra lussekatts muffins så blev jag genast exalterad och uppåt, kanske jag kan uppleva det endå, och om jag kunde, jag vill inte skryta men jag har svårt för det när jag verkligen tycker om det jag har gjort så vill jag att hela världen ska få ta del av det och uppleva samma underbara sak som jag gjorde så här varsågod jag ger er nu med ödmjukhet mitt recept på lussekatts muffins! Kram Sandra p.s hoppas ni uppskattar det och får uppleva känslan för den är underbar!

Du behöver:
125g smör eller margarin
180g socker (2 dl)
2 ägg
200g mjölmix (ca 4 dl)
2 tsk bakpulver
1 krm salt
1 tsk vaniljsocker
1-2 paket saffran
150ml skakad kokos mjölk eller rismjölk, soyamjölk, ko mjölk ja vilken sort mjölk ni föredrar

till drissel:
½ dl mandelmjöl
1 dl florsocker
½ dl ditt val av mjölk jag använder kokosmjölk

pärlsocker och florsocker till garnering

Gör så här:
1.sätt ugnen på 200 grader, jag använder varmluftsugn
2.mät upp fett och socker och vispa det pösigt i assistenten, minst 7-8 minuter
3.tillsätt äggen ett i taget, och saffranet vispa länge så det blir riktigt pösigt. Undertiden kan du sätta muffinsformar på en plåt, jag använder dubbla formar men det är en smaksak.
4.mät upp mjöl och blanda det med bakpulver, salt och vaniljsocker. mät upp 150ml av ditt val av mjölk, jag använder kokosmjölk.
5.tillsätt nu mjölblandningen och kokosmjölken växelvis ner i assistenten.
6.drissel: mät upp ingredienserna och kör det i en mixer eller liknande till en rinnig massa.
7.häll upp smeten i formarna, ta en tsk drissel och blanda runt i mitten på varje muffins, detta är frivilligt vill du inte ha det så hoppar du bara över! Garnera med pärlsocker och grädda muffinsen i ca 10-15minuter, ni vet hur det är alla ugnar är olika så när det börjar lukta gått i köket och de ser färdiga ut så prova försiktigt med en provsticka. Låt svalna en aning innan du pudrar över florsocker om du vill ha florsocker vill säga, annars skippa det!
Nu är det din stund koka en kopp kaffe och njut! Kram Sandra

By Sandra

Hejsan mitt namn är Sandra är 32 år och jag är vegetarian och gluten allergisk, jag har bakat glutenfritt i ca 10år o tänkte dela med mig här på sidan av mina recept, tips o trix!

8 comments

  1. Hej! Verkligen helt underbara att sätta tänderna i & kittlande goda för smaklökarna. Jag ger ett topp betyg. Hoppas att mina blir någerlunda lika goda. En Mycket nöjd smakare

  2. Hej,
    Baket låter kanongott.
    Vill ge mig på det nu i dagarna men förstår inte vad “drissel är” har aldrig hört det förut!! ?

    Med vänlig hälsning,
    Sultana ?

    1. Hej!:) vad kul! Drissel är kan man säga en lös kräm eller sås som du ringlar ner i muffinsarna så det blir som fyllning, ist för som med kanelbullar att du brer på smörfyllning på degen så ringlar du ner fyllningen i muffinsarna här!:) förstår du bättre nu vad drissel är!:) ??

  3. Sandra, du är min GlutenGuru!!!
    Dessa var nog de godaste saffrans ” bullarna”som jag någonsin har ätit!
    Gofika på högsta nivå, tack?

    1. Tack!❤️ så glad jag blir! Vannia det är för dig och alla andra jag gör detta! Tackar ödmjukast för dina ord!?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *