Lussekatter! ?

Woop ili woop snart är det lucia och det är den tid på året vi frossar i härligt gyllenbruna lussekatter! 

  • 50g röd jäst
  • 150g smör el margarin 
  • 4dl mjölk
  • 1g saffran, två paket 
  • 1/2krm kardemumma 
  • 1/2tsk salt
  • 1dl socker 
  • 1/2dl ljus sirap 
  • 1msk xantangummi 
  • Ca 9dl Schärs Mix it
  • Russin
  • Ägg till pensling
  1. Smula jästen i en bunke
  2. Smält smöret och tillsätt mjölken och värm till 37 grader, tillsätt i jästen och rör till all jäst är löst.
  3. Mortla saffran med lite socker och kardemumma, tillsätt det tillsammans med socker, sirap och salt
  4. Blanda Schär mix it med xantangummi och tillsätt det, arbeta degen i minst 6-7 min i assistenten, täck över och låt jäsa i 40min
  5. Baka ut dina lussebullar och täck över och låt jäsa ytterligare i 40 min. Tryck i russin. Sätt på ugnen på ca 225 grader varmluft
  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 8-10 min
  7. Pensling: antingen penslar du innan gräddning el direkt efter gräddning med uppvispat ägg el så gör du dom jag och glaserar de i socker glaze, koka upp 1dl socker med 1dl vatten , allt socker ska vara smält, pensla bullarna direkt efter gräddning. 

Jag önskar dig en fin lucia och en glad jul! ??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *