du behöver:
2 burkar hela tomater
4 vitlök
1 gul lök
½ dl olivolja
3/4 dl tomatpure
½kg blandfärs, kycklingfärs, vegofärs
½ tsk rödsötpaprika
ca 1 msk socker
ca 1 msk balsamvinäger
salt
peppar
oregano
500 g Schär lasagne plattor
50g olja
1 tsk xanthangum
250 ml ditt val av mjölk, jag använder rismjölk
salt
peppar
2 paket mozzarella ost
1 paket permesan ost
gör så här:
1.hacka löken och fräs den i olivoljan i några minuter, pressa i vitlöken och fräs det några minuter.
2.tillsätt tomatpure och fräs runt ca en halvminut, häll sedan i de hela burk tomaterna och mosa sönder dem i pannan. Krydda med balsamvinäger, socker, rödsötpaprika, oregano, salt och peppar, här måste du smaka av själv tills det är bra balans i smakerna.
3.stek färsen i en annan panna och häll i tomatsåsen. Låt nu koka under lock i ca 45 min.
4.sätt ugnen på 180 grader.
5.koka Schärs lasagne plattorna efter anvisningarna på paketet.
6.smörj en form.
7.häll oljan till såsen i en kastrull och värm upp det, tillsätt xanthngum och vispa runt väl, häll i mjölken medans du rör/vispar runt. salta och peppra.
8.tag fram den smörda formen och börja med att lägga Schärs lasagne plattor i botten, varva med köttfärs såsen och den vita såsen, tänk bara på att när du helt på den vita såsen så ska du smula i mozzarellan i den vita såsen innan du går på med Schärs lasagneplattorna igen. Till sist strör du på permesan ost och sätter in i ugnen i ca 35min
9. servera med en sallad
1 comment