Super god och super snabb kycklinggryta som jag äter med ris. Går superlätt att göra vegansk använd tofu eller anammas vegobitar.
- 4 kycklingfiléer
- 3st bananscharlottenlök
- 2-3st morötter
- 2-3 nävar babyspenat
- 1 krossad vitlök
- 1 burk kokosmjölk
- Röd thai pasta som man köper på den asiatiskahyllan ca 1tsk beror lite på hur stark du vill ha grytan
- Salt och svartpeppar
- Börja med att skala morötter och dela i bitar, hacka bananscharlottenlök och skala vitlöken.
- Rensa och dela kycklingen i lagom bitar.
- Fräs på bananscharlottenlök i olja och smör el margarin, när den har mjuknat lite så pressa i vitlöken och tillsätt kycklingen. När kycklingen är halv färdig så tillsätt morötterna. Kycklingen behöver inte vara genomstekt när du häller på kokosmjölken då den kokas klart i kokosmjölken.
- Krydda med röd thaipasta, salt och peppar.
- Babyspenaten häller du i precis innan servering.
Serveras med ris!
Jag älskar den här grytan så jag hoppas att den faller även dig i smaken!❤️
Varma hälsningar Sandra ??
Hur gör du den vegansk?