Kanelbullar

INFO: bild kommer i morgon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Du behöver:
3 dl mjölk
1 tsk fiberhusk
25 g jäst
100g rumstemporerat smör el margarin
½dl socker
1/4 tsk salt
2 tsk malen kardemumma
4 dl potaismjöl
7-8 dl lajlas gula mjölmix

Fyllning:
150 g rumstemporerat smör eller margarin
1 dl socker
3-4 tsk malen kanel
1 tsk vailjpulver
½ dl riven mandelmassa, kan uteslutas

1 ägg och lite vatten till att pensla bullarna med
pärlsocker till garnering

Gör så här:
1.Värm mjölken till fingervarmt(37). Och blanda i fiberhusken och låt svälla 10 min.
2.Smula jästen i bunken till assistenten. Häll över mjölkblandningen och rör tills jästen löst sig.
3.Klicka i matfettet och de övriga ingredienserna och kör assistenten i 5 min med degblandaren.
4.Degen ska vara lätt kladdig men dock hanterbar!! Stjälp upp degen på mjölat bakbord och kavla ut degen till en rektangulär platta med mjölad kavel.
5.Blanda alla ingredienser till fyllningen i en skål och bred ut det på degen.
6.Rulla i hop degen och skär rullen i lagom stora bitar och lägg dem i bakformar på en plåt.
7.Låt jäsa i ca 120 min, 2 timmar.
8.Sätt på ugnen på 250 grader och använd gärna varmlufts ugn.
9.Vispa samman 1 ägg med lite vatten och pensla bullarna. Strö över pärlsocker.
10.Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 10 min.
11.Låt svalna på galler under bakduk.

Bullarna går bra att frysa in och smakar bäst lite uppvärmda.

3 thoughts on “Kanelbullar”

  1. Hej, jag får inte degen att gå ihop, det verkar vara alldeles för lite vätska eller för mycket mjöl i receptet, först 4 dl potatismjöl och sedan 7-8 dl mjölmix.

    1. Ok! Men degen ska vara kladdig men hanterbar! Jag får kolla på receptet när jag kommer hem jag håller på att flytta. Jag har bakat det många gånger med bra resultat. Jsg ber verkligen om ursäkt om du står mitt i baket men ta mindre mjöl då elker tillsätt mer vätska, det som behövs! Jag får återkomma när jag kommer hem och kollat om något står fek! Använder du lajlas mjöl? Med vänlig hälsning, Sandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *