Hallontårta ?


En riktigt härlig god tårta! Enkel att göra och med få ingredienser som man brukar säga less is more! 

Till tårtbotten:

  • 4ägg
  • 2dl socker 
  • 2dl potatismjöl 
  • 2tsk bakpulver 
  • 1/2tsk xantangummi (går att utesluta)

Fyllning och garnering:

  • 5dl vispgrädde 
  • 1 paket frysta hallon
  • 1-2 paket färska hallon
  • Socker 

Gör så här: 

  1. Sätt ugnen på 175 grader och smöra och bröa en rund form 24cm, vissa säger att man inte ska smöra och bröa för då klättrar kakan högre, så gör det som du föredrar 🙂
  2. Vispa ägg och socker riktigt vitt och fluffigt, 5-7 min
  3. Blanda potatismjöl med bakpulver och xantangummi och blanda väl, tillsätt och rör ihop till en jämn smet. Häll i formen och grädda i ca 30 min i mitten av ugnen
  4. Tina de frysta hallonen och låt de rinna av i en sil
  5. Vispa grädden och smaksätt med några msk socker
  6. Blanda i lite mer än en dl vispad grädde i hallonen, tillsätt några msk socker också, smaka av!
  7. När kakan har svalnat helt, dela den på mitten, lägg på hallonfyllningen och lägg på locket. Täck hela tårtan med grädde och garnera med de färska hallonen. Sätt tårtan kallt, minst 1-2 timmar före servering. 

Så enkelt men så gott!! Jag älskar verkligen den här tårtan, fluffig tårtbotten, massa grädde och sen det söta och sura och pricken över i de färska hallonen! Mums!!


??Sandra 

By Sandra

Hejsan mitt namn är Sandra är 32 år och jag är vegetarian och gluten allergisk, jag har bakat glutenfritt i ca 10år o tänkte dela med mig här på sidan av mina recept, tips o trix!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *