Hallonmuffins?

Mums fillibaba vilka saftiga och magiskt goda muffins! Jag älskar verkligen när sött möter surt! För dessa fin fina muffins behöver du:


2ägg

2dl socker 

4dl mjölmix tex Dovesfarm, Chrisbells eller Schär 

2tsk bakpulver 

1tsk vaniljsocker el 1/2tsk vaniljpulver 

2tsk fiberhusk

En nypa salt 

1dl olja 

1,5dl soyghurt, kokosgrädde el växtmjölk (filmjölk el mjölk går också bra) 

Rivet skal och saft av en citron 

Ca2-3dl frysta hallon 

Pärlsocker till garnering 

Ugn: 200 grader vid vanlig ugn och ca 175-180 vid varmluft 

Så här svänger du i hop dem:

1.sätt ugnen på 200 grader. Sätt ut muffinsformarna på plåten. 

2.vispa ägg och socker vitt och fluffigt ca 5-7 minuter. Inte kortare. 

3. Riv av skalet på citronen och pressa saften. 

4.mät upp mjölmixen och tillsätt bakpulver, vaniljpulver, fiberhusk och salt. 

5.tillsätt mjölmixblandningen tillsammans med olja och soyghurt i äggblandningen och vispa snabbt i hop det till en slät smet. Fyll muffinsformarna och tillsätt hallon och garnera med pärlsocker. 

5.grädda i nederdelen av ugnen i ca  15-20 minuter, kolla med en provsticka det skiljer från ugn till ugn och även på hur stora muffinsformarna är. 

6.låt svalna på galler

??Sandra 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *