Grovt bröd!

Detta grova bröd är bara så gott! Det är saftigt o behöver ej jäsa o du behöver ingen bakmaskin!

Du behöver:
5dl soygurt
2tsk bikarbonat
3tsk brödkryddor
1msk fiberhusk
½dl ljus sirap
1dl lingonsylt
1dl linfrö
1dl fibrex
1msk nyponskalsmjöl
½dl solroskärnor
1dl grovt krossade valnötter
½dl helt bovete
ca 5dl mjölmix (jag använder Lajlas mjölmix baserad på majs)

Gör så här:
Sätt ugnen på 175grader. Smöra en lång panna.
Häll soygurten i en bunke o tillsätt bikarbonat. Tillsätt därefter fiberhusk o brödkryddor o rör ut det väl. Därefter tillsätter du sirap o lingonsylt. Tillsätt linfrö, fibrex, nyponskalsmjöl, solroskärnor, valnötter o helt bovete. Rör väl. Tillsätt nu mjölet o rör ut det med en gaffel, häll det i den smörade långpannan o grädda i nedredelen i ugnen i ca 60min.

12

Published
Categorized as Bröd

By Sandra

Hejsan mitt namn är Sandra är 32 år och jag är vegetarian och gluten allergisk, jag har bakat glutenfritt i ca 10år o tänkte dela med mig här på sidan av mina recept, tips o trix!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *