Grönkåls chips eller Kale chips!

grönkålschips
Grönkål eller kale som det heter på engelska är en riktig super grönsak proppful med nyttigheter! Du kan ha den till princip allt tycker jag soppor,ugnsrätter, jag har den tex runt om köttfärslimpan och att göra chips av dem. Det låter kanske konstigt men det är bannemig det godaste chips jag har ätit! De är frasiga och bara smälter i munnen! Och sen kan du ju äta dem med gott samvete! Du kan ju smaksätta med vad du vill men jag använder bara salt!

Du behöver:
grönkål så mycket du vill
olivolja
salt
gör så här:
1.sätt ugnen på 200grader varmluft och 225 grader vanlig ugn
2.skölj grönkålen och tag bort den hårda stjälken i mitten och riv bladen i lagomstora bitar. Och torka den från vattnet ordentligt, enklast är med en ren kökshanduk.
3.lägg grönkålen i en bunke och häll på olivolja och salt och blanda runt ordentligt så bladen har blivit täckta ordentligt med olja, du behöver inte vara rädd för att ta för mycket för det stannar i bottnen på bunken när du tar upp bladen. Tag en plåt och lägg på ett bakplåts papper och bred ut bladen på plåten. Sätt in plåten i mitten av ugnen i ca 6-10 minuter. Som vanligt så känner du din ugn bäst och det kan skilja mycket fån ugn till ugn så kolla till dina chips ofta så de inte brändsvid. När du tror att de är klara så kan d ta ut ett och prova är det frasigt så är de klara! Jag lovar att ni kommer älska dem.
tips: använd de som garnering på i princip vilken maträtt dom helst!! Greenlove Sandra

By Sandra

Hejsan mitt namn är Sandra är 32 år och jag är vegetarian och gluten allergisk, jag har bakat glutenfritt i ca 10år o tänkte dela med mig här på sidan av mina recept, tips o trix!

3 comments

  1. Tack för receptet, verkligen över förväntan!! 🙂 Jag smakade på grönkålen naturell och tänkte nej huj 🙂 Men sen efter ugnen var de ju riktigt bra, verkligen krispiga!

    Vet du hur länge de håller? Kan man göra de dagen före och spara i plåtburk typ?

  2. När jag började med lchf la jag ost på några salladsblad och rullade till frukost. Numera har jag bytt ut salladen till grönkål… så mycket godare. Sen kan man ju göra så mycket mer av grönkål än vanlig sallad som t.ex det du skriver här… otroligt gott

Leave a Reply to Sandra Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *