Granola

granola

Jag hade varit ute och promenerat en timme med min älskling här på kvällen och kom hem och var sugen på något gott att äta men håll i hatten köksskåpen är tomma. Min älskling hade hunnit före och dammsugit skåpen:) ja i vårat hushåll gäller det att hålla sig framme för annars ryker det! Haha *älskar honom* Så då tänkte jag att jag gör en granola så jag slängde i hop en med lite smak av jul. Jag tyckte den blev super god och riktigt smaskens till naturell yoghurt. Så här kommer receptet!

2,½dl quinoaflingor
2dl boveteflingor
3dl bovetepuffar
1dl krossat bovete
1dl fibrex
½dl linfrön
2dl pecan nötter
1dl pumpafrön
1dl solrosfrön

2dl vatten
1dl lönnsirap eller annan sirap
1dl rårörsocker
2msk honung
1dl naturell olja tex solrosolja eller kokosolja
3-4msk kanel
2tsk vaniljpulver
2tsk kardemumma
1tsk ingefära

gör så här:
1.sätt ugnen på 175grader
2.blanda alla torra ingredienser i en bunke
3.koka upp vatten, lönnsirap, rårörsocker, honung, olja, kanel, vaniljpulver, kardemumma och ingefära. Häll det över de torra ingredienserna och blanda runt ordentligt. Häll granolan på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen i ca 20 minuter. Rör runt i granolan 2-3gånger under tiden den är i ugnen. Tag ut och låt svalna på plåten. Förvara i en burk med tätslutande lock och den håller sig i ca två veckor.

Hoppas det ska smaka!

By Sandra

Hejsan mitt namn är Sandra är 32 år och jag är vegetarian och gluten allergisk, jag har bakat glutenfritt i ca 10år o tänkte dela med mig här på sidan av mina recept, tips o trix!

2 comments

Leave a Reply to Sandra Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *