Glutenfritt hälsobröd gjort på kokosmjölk och kokosolja!

glutenfritt hälsobröd
Detta är ett riktigt hälsobröd fullproppat med nyttigheter. Det smakar inte “kokos” alls, utan har en mild len smak och är mycket saftigt och gott. Dessutom är det naturligt glutenfritt alltså ej bakat på så kallade “mjölmixar”.

Du behöver:
5dl kokosmjölk
1msk fiberhusk
½dl kokosolja
2tsk bikarbonat
½-1tsk salt
1tsk brödkryddor
3msk lönnsirap eller ljus sirap
1½dl boveteflingor
1½dl solrosfrön
1dl pumpafrön
½dl torkade blåbär
1dl pofiber
½dl lingonsylt
½dl chiafrön
1½dl fullkornsris flingor
2dl majsstärkelse
1dl kokosmjöl

Gör så här:
1.sätt ugnen på 175grader
2.smält kokosoljan på svag värme
3.häll kokosmjölken i en bunke och tillsätt salt, brödkryddor och fiberhusk och låt det svälla i 10min.
4.tillsätt kokosoljan och bikarbonaten.
5.tillsätt lönnsirap, lingonsylt, torkade blåbär och chiafrön och blanda väl med en ballongvisp eller gaffel.
6.tillsätt nu boveteflingor, solrosfrön, pumpafrön och blanda väl.
7.tillsätt pofiber och fullkornsris och blanda väl.
8.tillsätt majsstärkelse och blanda väl.
9.tillsätt kokosmjöl och blanda väl.
10.häll degen i en smörad form och strö över solrosfrön och pumpafrön.
11.grädda i nedredelen av ugnen i ca 40min.

Published
Categorized as Bröd

By Sandra

Hejsan mitt namn är Sandra är 32 år och jag är vegetarian och gluten allergisk, jag har bakat glutenfritt i ca 10år o tänkte dela med mig här på sidan av mina recept, tips o trix!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *