Glutenfria majsmuffins eller coarnbread

Dom här mat muffisarna är supergoda smakar som små pajer och passar utmärkt till mellanmål eller varför inte till picknicken!
majsmuffins-cornbread

Du behöver:
1 paket tärnad bacon 140g
1 liten purjolök
3dl polenta majsmjöl
1dl rismjöl
½dl majsstärkelse
1tsk fiberhusk
2tsk bakpulver
2tsk råsocker
3krm salt
2krm chilipeppar
50gram smör eller margarin
2dl mjölk
1ägg
lite riven ost att toppa muffisarna med, du kan utesluta osten om du vill

Gör så här:
1.sätt ugnen på 175grader.
2.börja med att steka bacon och purjolöken tills det har fått fin färg, sätt åt sidan.
3.smält smöret.
4.blanda polenta, rismjöl, majsstärkelse, fiberhusk, bakpulver, råsocker, salt, chilipeppar i en bunke med ballong visp.
5.vispa i hop ägget med mjölken och det smälta smöret i en bunke.
6.häll i äggblandningen i mjölblandningen och blanda i hop det väl.
7.tillsätt de stekta baconen och den stekta purjolöken.
8.klicka ut i muffinsformar och grädda i nedredelen av ugnen i ca 20min.

Published
Categorized as Bröd

By Sandra

Hejsan mitt namn är Sandra är 32 år och jag är vegetarian och gluten allergisk, jag har bakat glutenfritt i ca 10år o tänkte dela med mig här på sidan av mina recept, tips o trix!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *