Glutenfria Jordnötskakor

Dom här innehåller verkligen allt, sött, salt, choklad. Smakerna passar så bra i hop o de är verkligen toppen goda!! De smakar så bra till en kopp kaffe! Har du så att du kan göra en cappuccino el kaffe latte hemma så gör det!❤️ kaffet och kakan tar fram smakerna hos varandra på ett sånt härligt och underbart sätt!!! 🍪☕️

  • 2,5dl jordnötssmör, antingen crunchy el smooth spelar ingen roll, det är en burk green Choice organic peanut butter 350 g burk
  • 2msk ljus sirap 
  • 2,5dl muscovadosocker el farinsocker , ca 200g
  • 1ägg
  • 2tsk bikarbonat 
  • 1/2tsk salt 
  • 100g choklad knappar ca 1dl
  • 100g Hackade mandlar el valfria nötter 
  1. Häll jordnötssmöret i en bunke och arbeta det till en mjukmassa, tillsätt ljus sirap , muscovadosocker el farinsocker, Ägg, bikarbonat och salt och blanda i hop till en jämn msssa / deg. Tillsist tillsätt choklad knapparna och hackad mandel, blanda i hop. 
  2. Lägg degen i plastfolie och forma till en rulle. Lägg rullen i kylskåpet i 30 min
  3. Sätt ugnen på 175 grader. 
  4. Lägg bakplåtspapper på en plåt
  5. Tag ut rullen och skär i ca 1,5cm stora skivor, rulla skivorna till bollar och forma till kakor, enklast är att rulla till en boll och när du lägger den på plåten så plattar du till bollen till en kaka!:) hoppas du förstår hur jag menar
  6. Grädda i nederdelen av ugnen i ca 8 min, tills de har fått lite färg, gräddar du längre blir de mer torra men det är en smaksak om man vill ha de lite mjuka el mer torra / cookie aktiga !
  7. Låt svalna om man vill kan man antingen ringla över lite smält choklad el alternativt doppa halva kakan i smält choklad

💋💄Sandra 

One thought on “Glutenfria Jordnötskakor”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *