Glutenfri pizza

glutenfripizza
Naturligt glutenfri pizza.

Du behöver:
2dl vatten
1/4 paket jäst, 50g paket
2msk olja
1tsk fiberhusk
1krm salt
2 dl rismjöl
2 dl majsstärkelse

Tomatsås:
1dl tomatpure
½ dl vatten
1-2tsk oregano
1tsk socker
salta och peppra

ost
oliver
lök
Välj vilken fyllning som passar dig bäst

Gör så här:
1.Lös jästen med vattnet, det ska vara rums temporerat.
2.Tillsätt salt, olja och fiberhusk, låt det svälla några minuter.
3.Tillsätt rismjöl och majsstärkelse och arbeta det i assistenten i 5-10min.
4.sätt över plast och låt jäsa i 2-3 timmar.
5.Sätt på ugnen på 250grader och sätt in plåten som du ska använda till pizzan så att den blir varm.
6.Blanda tomatpure med ½dl vatten, oregano, socker, salta och peppra.
7.Fixa och skär upp den fyllning som du väljer jag skär upp lök och plockar fram oliver och riven ost.
8.Kavla ut degen på rikligt mjölat bord, jag använder rismjöl. Så tunt som möjligt.
9.Tag ut den varma plåten och placera den utkavlade degen på den.
10.Bred ut din egen gjorda tomatsås och lägg på ost och ditt val av fyllning.
11.Grädda i ugnen i ca 10-15min, pizzan ska ha fått fin färg och vara genom gräddad, ta ej ut förtidigt för då blir den lätt degig i mitten. Har du en så kallad pizza sten så använd den. Lycka till och smaklig spis!

Är du sugen på att laga en lite snabbare pizza så kan jag rekommendera min pizza gjord på bakpulver deg, jag tycker den är jätte god, smakar lite som panpizza, du hittar receptet här

4 thoughts on “Glutenfri pizza”

  1. Mums, vad gott det ser ut! Det här receptet ska jag göra idag:-D. Och vilja andra härliga recept du har, kommer o kikar in snart igen! :-D. Ha det gott! Mvh Gittan

    1. Å tack vad roligt!:) hoppas det blir lyckat!! Låt mig gärna veta hur det blev! Lycka till i dag! Med vänlig hälsning Sandra

  2. Hej!

    De där receptet måste man testa, men blir pizza kanterna sådär jätte hårda som dom man köper på affären blir? Eller blir dem nästan likadana som vanlig pizza? :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *