Glutenfri paj med broccoli och bacon!

glutenfri paj
Det här paj skalet är naturligt glutenfritt riktigt bra, det håller i hop, smular ej och är frasigt, jag fyllde min paj med broccoli, bacon och körsbärstomater men du kan ju fylla din med vad du vill.

Du behöver till pajskalet:
100g rumstemporerat smör eller margarin
½ tsk salt
1 dl majsmjöl
1 dl majsstärkelse
1 dl pofiber
1ägg

Du behöver till fyllning:
1 paket, 140g tärnad bacon
1 färsk broccoli, 250g
ca 15st körsbärstomater
3ägg
2 dl mjölk
salt och peppar
riven ost

Gör så här:
1.Sätt ugnen på 200grader.
2.Lägg fettet, salt, majsmjöl, majsstärkelse och pofiber i en matberedare med kniv och kör några minuter. Du kan även smula i hop det för hand.
3.Tillsätt ägget och arbeta i hop det till en deg. Du kan antingen använda degen direkt eller låt den vila i kylskåpet i 30min.
4.Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper och lägg över den över en pajform med avtagbar kant. Skär av överflödig deg, nagga ordenligt och förgrädda i 200grader i 10min.
5.Koka broccolin tills den är lätt krispig och fräs bacon.
6.Fördela bacon, broccoli och körsbärstomater i pajskalet.
7.Vispa i hop ägg, mjölk, salta och peppra. Häll blandningen över pajen.
8.Toppa med lite ost.
9.Grädda i 200grader i ca 30min.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *