Fröknäcke

fröknäcke
Ett riktigt gott knäcke som är enkelt att göra.

du behöver:
2dl sesamfrön
2dl solrosfrön
1dl linfrön
½dl chiafrön
2dl majsmjöl
4dl hettvatten

flingsalt

gör så här:
1.sätt ugnen på 150grader och lägg bakplåtspapper på två plåtar.
2.blanda alla torra ingredienser i en skål och häll på hett vatten och blanda till en smet, låt svälla 20 min.
3.bred ut smeten jämnt på plåtarna, ett tips är att lägga ett bakplåtspapper ovan på smeten och trycka ut smeten jämnt med hjälp av händerna, när du har fått smeten jämn så drar du försiktigt av det översta bakplåtspappret.
4.grädda i ugnen i ca 1,5 timmar om du inte använder varmlufts ugn så får du byta plats på plåtarana. Efter en timme tar du ut och vänder på fröbröden, stäng av ugnen och låt fröknäckena stå kvar i eftervärmen. Förvara i burkar med tätslutande lock.

Kanske tycker du även om bananbröd

By Sandra

Hejsan mitt namn är Sandra är 32 år och jag är vegetarian och gluten allergisk, jag har bakat glutenfritt i ca 10år o tänkte dela med mig här på sidan av mina recept, tips o trix!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *