Foccacia

001
500 ml vatten
25 g jäst
1, 1/2 tsk fiberhusk
½ tsk xanthangum
3 msk olivolja
2 tsk salt
1 tsk honung
150 g majzena majsstärkelse
30 g pofiber
100 g rismjöl
140 g majsmjöl

ca 12 urkärnade oliver
rosmarin kvistar
grov salt

gör så här:
1.smula jästen i en bunke och tillsätt vatten, och rör tills jästen har löst sig.
2.tillsätt fiberhusk, olivolja, salt, xanthangum och honung och låt svälla i 10 min.
3.tillsätt majsstärkelse, pofiber, rismjöl och majsmjöl och arbeta degen i maskin minst 5minuter eller med elvisp i minst 5 minuter men använd då vanliga visparna för degen är så lös så det går bra.
4.låt jäsa under bakduk i 1,5-2 timmar.
5.smörj en liten långpanna och stjälp upp degen och tryck ut den jämn i långpannan.
6.fördela oliverna i långpannan och låt jäsa 30min. Sätt ugnen på 175 grader.
7.pensla brödet med olivolja och strö över rosmarin och grovsalt.
8.grädda i mitten av ugnen i ca 30 min, gärna i varmluftsugn.

Published
Categorized as Bröd

By Sandra

Hejsan mitt namn är Sandra är 32 år och jag är vegetarian och gluten allergisk, jag har bakat glutenfritt i ca 10år o tänkte dela med mig här på sidan av mina recept, tips o trix!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *