Min havrefria och naturligt glutenfria flapjack, seg och frasig på samma gång!
Du behöver:
125 gram smör eller margarin
2 dl muscovado socker
2 dl boveteflingor
2 dl kokos flingor
1 dl quinoa flingor
nypa salt
1 tsk fiberhusk
1 tsk xantan gum
1 ägg
Gör så här:
1.sätt ugnen på 200 grader
2.smält fettet
3.tillsätt muscovado sockret och lös det så gott det går.
4.blanda boveteflingor, kokosflingor, quinoa flingor, salt, fiberhusk och xantangum i en bunke med gaffel väl.
5.tillsätt det smälta fettet och sockret och blanda.
6.tillsätt ägget och blanda.
7.tryck ut det i en bakplåtspappers beklädd form och “packa” det med hjälp av gaffeln, det ska vara ca 1 cm tjockt.
8.grädda i mitten av ugnen i ca 15-20min, använd gärna varmluft. När kakan är gyllenbrun så är den klar, tag då ut den och skär direkt lagomstora bitar men låt de svalna i formen.
Låter väldigt smarrigt!
tack!:)
Har en fråga, går det bra o utesluta xantan gum?
Ja det tror jag nog ska gå bra!
Blev ett helt annat recept men gott blev de. Fick byta quinoaflingorna mot sesamfrön o uteslöt xantan gum. Mumma! Så fort jag hittar quinoaflingorna ska jag göra om receptet!
Vad roligt! Kul att du blev nöjd! Jag får testa din variation en dag!