Vad passar inte bättre nu på sommaren en, en frisk kaka där sött och syrligt möts i en härlig symfoni! Naturligt glutenfri och inte svår att göra!
Du behöver:
150g smör eller margarin
2 ägg
2 dl socker
skalet och saften från en citron
½dl fläderbloms saft
1 tsk vaniljpulver el extrakt
2 tsk fiberhusk
1 dl rismjöl
1 dl potatismjöl
1,½ dl grädde
fläderbloms saft efter smak, någon matsked är lagom att börja med
hallon till garnering
Gör så här:
1.sätt ugnen på 150 grader, använd gärna varmlufts ugn.
2.smöra och bröa en form med avtagbar kant.
3.smält fettet
4.vispa ägg och socker poröst och vitt.
5.tillsätt vaniljpulver, skalet och saften av en citron och fläderbloms saften.
6.tillsätt fettet, fiberhusk, rismjöl och potatismjöl och vispa allt till en jämn smet, du kan använda assistent eller elvisp.
7.häll smeten i formen och grädda i nedredelen av ugnen i ca 30 min.
8.låt kakan svalna helt.
9.vispa grädde med fläderbloms saft och stryk ut det på kakan. Garnera med hallon.
1 comment