Fläderkladdkaka

fläderka

Vad passar inte bättre nu på sommaren en, en frisk kaka där sött och syrligt möts i en härlig symfoni! Naturligt glutenfri och inte svår att göra!

Du behöver:
150g smör eller margarin
2 ägg
2 dl socker
skalet och saften från en citron
½dl fläderbloms saft
1 tsk vaniljpulver el extrakt
2 tsk fiberhusk
1 dl rismjöl
1 dl potatismjöl

1,½ dl grädde
fläderbloms saft efter smak, någon matsked är lagom att börja med

hallon till garnering

Gör så här:
1.sätt ugnen på 150 grader, använd gärna varmlufts ugn.
2.smöra och bröa en form med avtagbar kant.
3.smält fettet
4.vispa ägg och socker poröst och vitt.
5.tillsätt vaniljpulver, skalet och saften av en citron och fläderbloms saften.
6.tillsätt fettet, fiberhusk, rismjöl och potatismjöl och vispa allt till en jämn smet, du kan använda assistent eller elvisp.
7.häll smeten i formen och grädda i nedredelen av ugnen i ca 30 min.
8.låt kakan svalna helt.
9.vispa grädde med fläderbloms saft och stryk ut det på kakan. Garnera med hallon.
fläder

By Sandra

Hejsan mitt namn är Sandra är 32 år och jag är vegetarian och gluten allergisk, jag har bakat glutenfritt i ca 10år o tänkte dela med mig här på sidan av mina recept, tips o trix!

1 comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *