Fastlagsrulltårta 

Jag måste erkänna att jag var lite tveksam till den här skapelsen som sen visades sig vara den godaste och absolut enklaste “semlan” ?. Har du en kvart över så tycker jag absolut att du ska testa den här godingen. Inga konstiga ingredienser utan sånt man brukar ha hemma!

Du behöver:

3ägg

1,5dl socker

1dl potatismjöl

1tsk bakpulver

2tsk malen kardemumma

50g eller 3/4dl mandelspån

5dl vispgrädde, soyagrädde eller annan grädde du föredrar

Ca 2dl riven mandelmassa

Gör så här:

1.sätt ugnen på 250grader

2.vispa ägg och socker vitt och fluffigt! Ca 10 minuter med assistent eller elvisp

3.blanda potatismjöl, bakpulver och kardemumma i en skål

4.placera bakplåtspapper på en plåt och strö över mandelflarnen jämt

5.tillsätt potatismjölblandningen och vispa till en jämn smet, häll smeten jämt över bakplåtspappret

6.grädda i ca 5-6minuter använd gärna varmluftsugn

7.riv mandelmassa och vispa grädden

8.när rulltårtan har svalnat, bred ut grädden och strö över mandelmassan. Rulla i hop rulltårtan med mandelflarns sidan utåt. Pudra med florsocker

Hoppas det ska smaka!

Sandra ?

By Sandra

Hejsan mitt namn är Sandra är 32 år och jag är vegetarian och gluten allergisk, jag har bakat glutenfritt i ca 10år o tänkte dela med mig här på sidan av mina recept, tips o trix!

4 comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *