Fastlagsmuffins 

  
Kan vara det godaste jag ätit på länge! 

Till sex st behöver du:

65g smör eller margarin

1dl socker

1ägg

2dl mjölmix, tex Doves farm 

1tsk bakpulver

1/2tsk vaniljsocker 

1tsk kardemumma 

3/4dl yoghurt

1/2dl riven mandelmassa

5dl vispgrädde 

Gör så här:

1.sätt ugnen på 200 grader

2.vispa smör och socker vitt och fluffigt. Tillsätt ägget

3.blanda mjölmix, bakpulver, vaniljsocker och kardemumma

4.tillsätt mjölmixblandningen och yoghurten och häll upp smeten i sex formar. Grädda i nederdelen av ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna 

5.riv ca 1/2dl mandelmassa och vispa grädden. Blanda ner lite grädde i mandelmassan så det blir mer som en kräm

6.skär av locket och fyll med mandelmassa och vispad grädde, sätt på locket och pudra med florsocker. Njut! 

Hoppas det ska smaka! Vill du göra flera så dubbla bara ingredienserna! 

?Sandra 

By Sandra

Hejsan mitt namn är Sandra är 32 år och jag är vegetarian och gluten allergisk, jag har bakat glutenfritt i ca 10år o tänkte dela med mig här på sidan av mina recept, tips o trix!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *