Citron och morotskaka 

Jag älskar den här kakan, så saftig och god och kanten är så där seg och smarrig. Det kanske inte är världens snyggaste kaka det är jag första person att erkänna. Den har ju en tendens att slutta in mot mitten när man använder en springform men jag tänkte att bakar man den i en klassisk sockerkaksform med hål i mitten eller i en långpanna så är det problemet löst. Det stör inte mig så jag fortsätter att baka den i springform sen är jag orolig att den sega goda kanten kanske försvinner, antagligen inte… Du kan ju alltid pimpa kakan med lite florsocker och citronskivor doppade i socker el gör en härlig citronsmörkräm och spritsa på lite tjusigt! ?

img_9420

  • 3st stora morötter ca 5-6dl finrivna
  • 1dl neutral olja
  • 4ägg
  • 4,5dl socker
  • 2,5dl rismjöl
  • 1/2dl pofiber
  • 1,5dl majsstärkelse
  • 1tsk xantangummi
  • 1tsk salt
  • Rivet skal och saft från en citron
  • 2tsk bikarbonat
  • 2tsk bakpulver
  1. Sätt ugnen på 175 grader, helst varmluft
  2. Smöra och bröa en form med avtagbar kant
  3. Skala och riv morötterna på det finaste
  4. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt
  5. Blanda rismjöl, majsstärkelse, xantangummi, salt, bikarbonat och bakpulver i en skål
  6. Blanda ner oljan i morötterna
  7. Riv citronskal och pressa citronen
  8. Tillsätt mjölblandningen, rivnamorötterna med oljan, citronskal och citronsaft i de vispade äggen och blanda i hop allt till en jämnsmet. Häll upp smeten i formen och grädda i nederdelen av ugnen i ca 50-60 min. Låt svalna

Det kan hända att kakan sjunker något i mitten men den är lika god för det!?

By Sandra

Hejsan mitt namn är Sandra är 32 år och jag är vegetarian och gluten allergisk, jag har bakat glutenfritt i ca 10år o tänkte dela med mig här på sidan av mina recept, tips o trix!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *