Chiabröd 

  • 1/2dl chiafrön 
  • 1+4dl  vatten 
  • 25g jäst
  • 2msk lönnsirap 
  • 3msk neutral olja
  • 1tsk salt
  • 1 paket Fin mix 500g el Doves farm, Lajlas gula el annan 
  • 1tsk xantangummi 
  1. Blanda chiafrön med 1dl vatten och låt svälla
  2. Värm 4dl vatten till 37 grader och tillsätt jäst, olja och lönnsirap och häll det i assistentens bunke
  3. Blanda salt, xantangummi och mix och blanda väl
  4. Tillsätt mix blandningen och chiafrön i assistenten och arbeta degen i minst fem min
  5. Smörj en avlångform och bröa med tex sesamfrön 
  6. Häll i degen i formen och låt jäsa övertäckt i ca 40 min
  7. Grädda i nederdelen av ugnen i 30-40 min på 225 grader 

By Sandra

Hejsan mitt namn är Sandra är 32 år och jag är vegetarian och gluten allergisk, jag har bakat glutenfritt i ca 10år o tänkte dela med mig här på sidan av mina recept, tips o trix!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *