Du behöver:
5 äggvitor
3dl Socker
1 dl Glutenfritt mjöl (jag använder lajlas)
150g finhackade nötkärnor
2msk kakao
mandelspån
Fyllning:
3dl vispgrädde
hallon
mandariner
Florsocker till garnering
Gör så här:
Vispa äggvitorna tills hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt helatiden att vispa. Blanda nötter, mjöl och kakao och vänd försiktigt ner det i äggviteskummet.
Bred ut smeten I en långpanna täckt med lätt smort bakplåtspapper. Strö över mandelspån.
Grädda mitt i ugnen i 15-20min.
Stjälp upp kakan på sockrat smörpapper. Låt den svalna under långpannan. Dra försiktigt av pappret ovanpå. Vispa grädden. Bred ut grädden och lägg på hallon o mandariner. Rulla ihop tårtan, försiktigt så den inte spricker. Rulla ganska löst. Sikta över florsocker.