Budapestrulle

bud
sätt ugnen på 175grader

Du behöver:
5 äggvitor
3dl Socker
1 dl Glutenfritt mjöl (jag använder lajlas)
150g finhackade nötkärnor
2msk kakao
mandelspån

Fyllning:
3dl vispgrädde
hallon
mandariner

Florsocker till garnering

Gör så här:
Vispa äggvitorna tills hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt helatiden att vispa. Blanda nötter, mjöl och kakao och vänd försiktigt ner det i äggviteskummet.
Bred ut smeten I en långpanna täckt med lätt smort bakplåtspapper. Strö över mandelspån.
Grädda mitt i ugnen i 15-20min.
Stjälp upp kakan på sockrat smörpapper. Låt den svalna under långpannan. Dra försiktigt av pappret ovanpå. Vispa grädden. Bred ut grädden och lägg på hallon o mandariner. Rulla ihop tårtan, försiktigt så den inte spricker. Rulla ganska löst. Sikta över florsocker.

Published
Categorized as Desserter

By Sandra

Hejsan mitt namn är Sandra är 32 år och jag är vegetarian och gluten allergisk, jag har bakat glutenfritt i ca 10år o tänkte dela med mig här på sidan av mina recept, tips o trix!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *