Brända mandlar!

brända mandlar
Oj vad gott det är, handen går som skyttetrafik mellan skålen med de brända mandlarna och munnen. Och när de var slut hoppade jag upp ur soffan och gjorde nya på 5 minuter, yes! 5 minuter det är var det tar att göra de här små gobitarna! inte för ni kanske är intresserade men sen kom sambon hem, ja åter till spisen och gjorde en sats. mumsfillibaba ha ha

Du behöver:
5 minuter tid 😉
2 dl mandlar eller pecan nötter
1,½ dl socker
½-1 tsk vaniljpulver
ca 3 dl florsocker

teflonpanna och träslev! måste vara träslev!

Gör så här:
1.tag en bit bakplåtspapper och lägg i närheten av din spis, storleken på bakplåtspappret kan vara som en plåt det är lagom stort. tag och häll 1 dl florsocker på pappret och spred ut lite i mitten. Ta en teflon stekpanna och sätt på högsta värmen på spisen. Häll i sockret och vaniljpulvret i pannan och rör runt så vaniljpulvret är blandat med sockret det är inte jätte noga om det inte är blandat precis över allt. Häll i mandlarna och sprid ut de över pannan, rör lite grann med träsleven. Men när du ser att sockret börjar smälta då rör du hela tiden runt i hela stekpannan, sluta inte, rör enda till allt socker är smält och det börjar knäppa i mandlarna då är de klara var nu beredd med florsockret, häll ut mandlarna på bakplåtspappret och på med ganska mycket florsocker och börja sära på mandlarna med två gafflar och jobba snabbt så mandlarna säras och får florsocker på sig. De svalnar ganska snabbt efter bara två minuter kan du sära på dem med händerna, rulla runt dem i florsockret! Och passa på att äta så många varma mandlar som du kan för de är så ja man får inte använda sådan ord men jag skulle vilja, så goda tycker jag att de är, sen är de ju himla goda kalla med speciellt till en kopp kaffe! Love Sandra

By Sandra

Hejsan mitt namn är Sandra är 32 år och jag är vegetarian och gluten allergisk, jag har bakat glutenfritt i ca 10år o tänkte dela med mig här på sidan av mina recept, tips o trix!

2 comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *