Blondies

blondi

Jag har smaksatt mina Blondies med pecan nötter och choklad knappar men du kan smaksätta dina blondies med vad du själv känner för tex: vilka nötter du vill, torkad frukt, kokos, whisky, baileys.

Du behöver:
150gram smör eller margarin
3dl farinsocker
2tsk vanilj extrakt eller vaniljsocker
1ägg
1½dl glutenfritt mjöl
½dl choklad knappar
½dl hackade pecan nötter

Gör så här:
1.Sätt ugnen på 175grader
2.Smöra och bröa en form
3.Smält smöret
4.Häll farinsockret i en bunke
5.Tillsätt vanilj extrakt och det smälta smöret och rör i hop det med en ballongvisp
6.Tillsätt ägget och blanda väl
7.Tillsätt nu mjölet och blanda i hop det väl
8.Nu tillsätter du ditt val av smak, jag valde choklad knappar och hackade pecan nötter så jag tillsätter de nu.
9.Häll smeten i den bröade formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 20min. Låt svalna…nu hugg in!:)

Published
Categorized as Desserter

By Sandra

Hejsan mitt namn är Sandra är 32 år och jag är vegetarian och gluten allergisk, jag har bakat glutenfritt i ca 10år o tänkte dela med mig här på sidan av mina recept, tips o trix!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *