Bananmuffins med chokladfrosting

bananmuffins
Du behöver:
150g smör
2dl socker
3 ägg
2 mogna bananer
3dl rismjöl
½dl majs stärkelse
1dl potatismjöl
2tsk bakpulver
1½dl mjölk

Gör så här:
1.sätt ugnen på 175grader om varmluft annars 200grader
2.smält smöret
3.vispa ägg och socker poröst
4.blanda rismjöl, majsstärkelse, potatismjöl och bakpulver i en skål
5.mosa bananerna
6.tillsätt mjölk och fett i äggsmeten och blanda i hop det
7.tillsätt mjölet och blanda ihop det väl
8.tillsätt bananerna och blanda i hop det
9.klicka ut i muffinsformar och grädda i ca 20min längst ner i ugnen

Choklad frosting:
du behöver:
1dl choklad knappar
200g smör
1dl florsocker
1msk kakao
2msk hett vatten
1/3 paket philadelphiaost

gör så här:
1.smält choklad knapparna
2.vispa samman smör och florsocker fluffigt
3.blanda kakao och vatten
4.tillsätt den avsvalnade chokladen, kakaoblandningen och philadelphiosten i smör- och florsockermixen och vispa hastigt till fluffig konsistens. Dekorera genast.

Published
Categorized as Desserter

By Sandra

Hejsan mitt namn är Sandra är 32 år och jag är vegetarian och gluten allergisk, jag har bakat glutenfritt i ca 10år o tänkte dela med mig här på sidan av mina recept, tips o trix!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *