Banankaka!??? •upsidedown cake•

Jag älskar den här kakan! Smakar precis som friterade bananer och vill man piffa till det så serverar man den med halvsmält glass och lönnsirap!

  • 160g smör el margarin
  • 1dl farinsocker
  • 4msk lönnsirap
  • 4 mogna bananer, skivade antingen på längden el i slantar 
  • 2,5dl strösocker 
  • 1/2tsk vaniljextrakt el 2tsk vaniljsocker 
  • 1 nypa salt
  • 4ägg
  • 1,5dl potatismjöl
  • 1,5dl rismjöl el valfri mjölmix
  • 1/2tsk xantangummi el 1tsk fiberhusk 
  1. Sätt ugnen på  180 grader, smöra och bröa en rund form med avtagbarkant, ca 23cm, svep in bottnen i aluminium folie 
  2. Smält 60g av smöret i en kastrull med farinsocker och lönnsirap, häll det i formen och lägg ut bananerna med snittytan nedåt
  3. Vispa resten av smöret och sockret vitt och fluffigt, tillsätt vaniljextrakt och äggen ett i taget, vispa till fluffig konsistens 
  4. Blanda potatismjöl, rismjöl, salt och xantangummi i en skål och tillsätt det i smeten och vispa till fluffig och slät konsistens, klicka i smeten över bananerna och släta till ytan och grädda i mitten av ugnen i ca 45-60min, testa med provsticka, låt svalna på galler och skälp upp kakan på ett fat

Servera som den är el med halvsmält glass och extra lönnsirap! Sååååå gott!?

//Sandra ??

By Sandra

Hejsan mitt namn är Sandra är 32 år och jag är vegetarian och gluten allergisk, jag har bakat glutenfritt i ca 10år o tänkte dela med mig här på sidan av mina recept, tips o trix!

1 comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *