bananadream cupcake!

195 (1021x1024)
Oj Oj Oj fluffig banan muffins med kokos grädde och choklad drissel behöver jag seja något mer… kokos, banan och choklad det kändes som ett hallelulja moment!

du behöver till muffinsen:
125 g fett
180 g socker
2 ägg
200 g glutenfri mjölmix, jag använde Lajlas gula
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1 krm salt
150 ml kokosgrädde, skakad
1-2 ekologiska bananer

till choklad drissel:
80 g socker
40 g kakao
100 ml vatten

1 burk kokosgrädde, som har varit i kylskåpet

gör så här:
1.sätt ugnen på 200 grader använd gärna varmluftsugn
2.väg upp mjölmixen och blanda med bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke
3.mät upp kokosgrädden
4.vispa fett och socker pösigt
5.tillsätt äggen, ett i taget
6.tillsätt mjölmixen växelvis med kokosgrädden
7.mosa bananen och tillsätt den i smeten
8.häll upp i muffinsformar, använd gärna muffins plåt men går även bra utan.
9.grädda i 15 minuter
10.låt svalna

choklad drissel:
1.mät och väg upp ingredienserna i en kastrull. Låt koka upp under omrörning så fort det har börjat koka så tag av den från värmen och låt svalna.

Kokos grädde:
1. tag ut burken med kokosgrädde från kylskåpet, separera den feta mjölken från vattnet.
2.vispa den feta mjölken och smaksätt med lite vaniljpulver och socker.

Muffins + vispadkokosgrädde + choklad drissel = Hallelulja

By Sandra

Hejsan mitt namn är Sandra är 32 år och jag är vegetarian och gluten allergisk, jag har bakat glutenfritt i ca 10år o tänkte dela med mig här på sidan av mina recept, tips o trix!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *