Oj Oj Oj fluffig banan muffins med kokos grädde och choklad drissel behöver jag seja något mer… kokos, banan och choklad det kändes som ett hallelulja moment!
du behöver till muffinsen:
125 g fett
180 g socker
2 ägg
200 g glutenfri mjölmix, jag använde Lajlas gula
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1 krm salt
150 ml kokosgrädde, skakad
1-2 ekologiska bananer
till choklad drissel:
80 g socker
40 g kakao
100 ml vatten
1 burk kokosgrädde, som har varit i kylskåpet
gör så här:
1.sätt ugnen på 200 grader använd gärna varmluftsugn
2.väg upp mjölmixen och blanda med bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke
3.mät upp kokosgrädden
4.vispa fett och socker pösigt
5.tillsätt äggen, ett i taget
6.tillsätt mjölmixen växelvis med kokosgrädden
7.mosa bananen och tillsätt den i smeten
8.häll upp i muffinsformar, använd gärna muffins plåt men går även bra utan.
9.grädda i 15 minuter
10.låt svalna
choklad drissel:
1.mät och väg upp ingredienserna i en kastrull. Låt koka upp under omrörning så fort det har börjat koka så tag av den från värmen och låt svalna.
Kokos grädde:
1. tag ut burken med kokosgrädde från kylskåpet, separera den feta mjölken från vattnet.
2.vispa den feta mjölken och smaksätt med lite vaniljpulver och socker.
Muffins + vispadkokosgrädde + choklad drissel = Hallelulja