Vegetariska bröd rullader


Wow! De här blev verkligen över förväntan, så magiskt goda. Spenaten, avokadon och sockerärtorna gifter sig så bra med varandra. Går snabbt och lätt att göra så man behöver inte vara en mäster kock för att göra något riktigt gott! Jag har tagit fram det här receptet tillsammans med Schär och jag använder deras nya fantastiska bröd. Classic, flerkorn och vital heter deras nya bröd och är helt oslagbara. Det är första gången i mitt liv som ett glutenfritt bröd smakar och har samma konsistens som ett “vanligt” bröd. Har ni inte testat dom en så gör det jag vet att ni inte kommer bli besvikna. Glöm allt vad som heter torrt bröd som trillar sönder och som är omöjliga att bre. Jag menar alla har vi nog fått halva brödet på smörkniven och varit tvungna att skölja ner varje tugga med dricka! Det här är glutenfritt bröd 2.0!

Till en person, tre rullader behöver du:

Ingrediens: 3 skivor Vital, classic el flerkorn

1dl bladspenat

1/2 avokado

6st sockerärtor

3 tsk riven ost, kan uteslutas

1 ägg

salt

peppar

paprikapulver

persilja till garnering

Så här svänger du i hop bröd ruladerna!:)

Börja med att skära av kanterna på brödskivorna och använd en kavel och kavla dom platta. Dela avokadon på mitten och skär tunna skivor på längden, max 1/2cm tjocka.
Skär sockerärtorna i tunna strimlor. Kläck ägget och vispa upp det med en gaffel och smaksätt med salt, svartpeppar och paprikapulver. Värm på stekpannan och häll i en klick fett och olja. Tag en brödskiva och lägg på först sockerärtor, lägg spenaten ovan på sockerärtorna, bara några blad och sen tillsist lägger du avokadon ovan på spenaten, tänk på att bara lägga ingredienser på ca en cm av brödet för annars blir det svårt att rulla i hop brödet till en rulle. Rulla i hop brödet till en rulle, var lite försiktig och rulla inte allt för tight, skulle brödet spricka lite så gör det inget. Doppa brödet i äggblandningen och lägg brödrullen i stekpannan, börja med att lägga brödrullen så skarven är nedåt i pannan. Gör likadant med de två andra brödrullarna och stek på alla sidor några minuter. Lägg upp de färdiga bröd rulladerna på en tallrik och garnera med persilja.
Jag stekte ett gäng sockerärtor snabbt i pannan och åt det till, en perfekt lunch eller mellanmål. Bra näringsinnehåll och mättande.

Hoppas det ska smaka!

Peace, Love and baking Sandra

By Sandra

Hejsan mitt namn är Sandra är 32 år och jag är vegetarian och gluten allergisk, jag har bakat glutenfritt i ca 10år o tänkte dela med mig här på sidan av mina recept, tips o trix!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *